Egyedi bútorgyártás

Egyedi bútorgyártás Egyedi bútorgyártás

Filozófiánk

A tervezés mellett egyre nagyobb igény merült fel a minőségi, egyedileg gyártott bútorokra, mellyel cégünk 2007-óta foglalkozik. Itt egy igényes és aprólékos, minden részletre kiterjedő munkát tűztük ki célul. További fontos szempontok számunkra, a határidők pontos betartása, megfelelő garancia vállalása, a rugalmasság és nem utolsó sorban a versenyképes ár. Referenciáink között láthatják, hogy igazán a szeretjük a kihívásokat, új anyagokat és az egyedi technikai megoldásokat alkalmazni. Mint tervező és kivitelező cég egyben, közvetlen rálátásunk van a gyártási folyamatokra, ezáltal kiszűrjük a felesleges hibalehetőségeket, megkönnyítjük és felgyorsítjuk a gyártási folyamatokat. Anyaghasználatban szívesen alkalmazunk a furnérozott felületektől kezdve, a fényezett bútorokon keresztül, az akril munkalapokon át üveget és rozsdamentes acélt is.

Célunk

Az egyedi gyártás során, olyan minőségi, ergonomikus, funkcionális és nem utolsó sorban esztétikai élményt nyújtó bútorok kerüljenek ki kezeink közül, mely maximálisan  a Megrendelő igényeire vannak formálva.

A kivitelezés 6 alapszabálya: Hosszú ideje művelejük ezt a szakmát, hogy ki merjük jelenteni, 6 fontos alappillére van a jó kivitelezésnek.

  1. Minőség
  2. Megbízhatóság
  3. Határidő betartása
  4. Rugalmasság
  5. Ár-értékarány
  6. Garancia vállalás

Az első 4 pontért garanciát minden esetben a cégvezető személye és annak hozzáállása kell hogy jelentsen, ha ismernek minket vagy már láttak általunk készített bútort, tapasztalták a mögöttes szolgáltatást, akkor remélem ez nem kérdés.

A költségeket nagyban befolyásolják a felhasznált anyagok, a tervek bonyolultsága vagy éppen egyszerűsége, ezáltal a ráfordított idő. Mindenesetre célunk, hogy egy ár-értékarányos ajánlattal megfeleljünk ennek az elvárásnak. „Volt olyan eset amikor nem mi nyertük meg a gyártást (mindig van egy olcsóbb ajánlat) és a folyamatos minőségi problémák miatt kivitelezést követő második héten a Megrendelő velünk folytatta a munkát.” „Volt olyan eset is ahol a már mások által elkészített bútorokat kellett újrafurnéroznunk” „ És volt olyan eset is ahol mi mentünk vissza mások helyett garanciális javításokra”  Ezért véleményünk szerint a legjobb döntés, ha mindig az arany középutat választjuk és a fent felsorolt 6 pontból minél többnek megfelel a kivitelező.

A garanciát az átadás-átvételi papírokkal érvényesíthetjük, melyet néhány napon belül orvosolunk.

Az egyedi bútorgyártás munkafolyamatai

Minden esetben a tervezéssel és az igények helyes felmérésével indul a kivitelezés. Abban az esetben, ha nincsenek bútortervek mi segítünk ezek elkészítésében vagy egy helyszíni felméréssel gyorsíthatjuk fel a folyamatot.  Ha mindez a rendelkezésünkre áll, akkor a tervek és igények alapján összeállítható az árajánlatmely néhánynapon belül elkészül. Amennyiben ez elfogadásra kerül, úgy egy írásos megrendelő és részletes műszaki leírás kíséretében az összes tervrajz szignózásra kerül. Következő lépés az alapanyagok kiválasztása. Többször előfordult, hogy a Megrendelővel együtt reggel a furnérműveknél kezdtük a napot és közösen válogattuk ki a legszebb furnérokat. Ez kb. olyan mint amikor az ebédhez, a piacon válogatjuk ki a legfrissebb zöldségeket. Fontos, hogy a szerelvények is minőségi Blum, Hafele vasalatok legyenek, mert ennek később ihatjuk meg a levét. Ezután indulhat a gyártás, az elkészült tervek és kiválasztott alapanyagok alapján. Ez több hetet is igénybe vehet, a munka méretétől függően. A kiszállítás előtt még egy utolsó minőségellenőrzést hajtunk végre a bútorokon. A helyszíni beszerelésre, már a kész korpuszbútorok kerülnek kiszállításra, melyek a felmérés alapján kerülnek helyükre. A hiányzó alkatrészek takarások, lábazatok is végleges helyükre kerülnek. A következőkben a helyszín tiszta átadását követően, megtörténik az átadás-átvétel , melyet egy jegyzőkönyv segítségével dokumentálunk. A későbbiekben ez szolgál alapul a 3 évre szóló garanciánknak is.