youtube instagram Facebook

Otthonok a minimál design jegyében

A minimál design az egyszerűségével és letisztultságával hódít. Az így berendezett otthonokban nagyszerűen érvényesül a kevesebb néha több elv.

A minimál designnak számos rajongója van, de elsősorban a kisebb alapterületű lakásokban kedvelt., bár túl kis területen nem tud igazán érvényesülni, mert nem érződik kellően a tér hatása. Sokan ridegnek, túl puritánnak tartják, pedig egy jól átgondolt koncepcióban igenis mutatós tud lenni és rendkívül praktikus is.

 

De milyen is pontosan a minimál design?

Mindenben a lényegre törekszik. Egy ilyen lakásban nincs semmi felesleges, csak olyan tárgyak, amikre valóban szükség van. A kevesebb néha több elv jó érvényesül: a minimál designt letisztult formák, egyszerű megjelenésű, praktikus bútorok jellemzik.

Az egyszerű, már-már puritán berendezés azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy egy ilyen lakás kényelmetlen vagy nem otthonos. Éppen a kevés bútor miatt tud minden darabra több figyelem irányulni, és éppen emiatt figyel fel az ember az apróbb részletekre. A minimál designban a haszon és a szépség kéz a kézben jár.

Nincsenek nyitott, túlzsúfolt polcok, helyette előnyben részesülnek a nagy méretű, zárt szekrények. A kanapé és fotelek kombinációja helyett inkább a mindenki számára kényelmes ülőhelyet biztosító sarokülő kap helyet.

A színek terén a fehér a főszereplő, de mellette megjelenhetnek a szürke különféle árnyalatai, a barna, a bézs és a vajszín. A visszafogott pasztellszínek jól harmonizálnak a fő alapanyagokkal, a kővel, a fémmel, a betonnal és a fával.

A minimál designban fontos szerepük van a lakástextileknek is, hiszen itt is ezek felelnek az otthonos hangulat megteremtéséért. Azonban ezek is egyszerűek, világosak, minta nélküliek. A hosszú, de világos, fényáteresztő függönyök biztosítják a természetes fényt, így térérzetet is teremtenek.

Amennyiben Ön is a minimál design szerint szeretné berendezni otthonát, forduljon hozzánk bizalommal, és mindenben segítünk! Belsőépítészeink és lakberendezőink megtervezik Önnek a praktikus, egyszerű, mégis otthonos helyiségeket.