A design szó manapság rendkívül közkeletű kifejezés. Szinte nap mint nap használjuk, mégis talán kevésbé vagyok valódi jelentésével tisztában, mint amennyire magabiztosan alkalmazzuk valamire.

Az Egri várról tudni érdemes, hogy Magyarország második leglátogatottabb vára, ahol rengeteg turista fordul meg. Az étterem komplett alapterülete 250 m2, melyet 3 funkcióra osztottunk fel. Alapvetően az étterem a fő vonal, de emellett terasz, kávézó és egy különterem is kialakításra került. Az étterem elrendezése úgy lett kialakítva, hogy az rendezvények számára is ideális legyen. A különterem asztala pl. esküvő esetén U lakba átforgatható, és a főasztal így könnyen kialakítható.

Egy újabb tervezési munkámat látjátok, ahol a néhány éve vásárolt budai társasházi lakást kellett aktualizálni. A Megrendelő abszolút partnernek bizonyult és mindenben konstruktívan tudunk együtt dolgozni.

Az Egri várétterem további belső látványtervei, az előtérre, fogadóteremre és a kávézóra.Az étterem végül az 1552 nevet kapta. Rengeteget küzdöttünk a műemlék-felügyelettel, hogy a lebontott falak, burkolat formájában visszakerüljenek az étterembe, de sikerült :) Májusban nyitás!

A várétteremben igény volt egy olyan exkluzív különteremre is, ahol kisebb társaságok, rendezvények is szeparáltan vacsorázhatnak, szórakozhatnak. A helységhez külön mosdó is ki lett alakítva. Nagyobb rendezvények, esküvők esetén, a 4 szárnyú üvegajtó által a többi térrel egybenyitható a terem, illetve az asztalok átforgatásával mindenki kifelé tud nézni a teremből.

Az Egri várétterem egy eddig elkészült részlete, a középső terem. A képek a terveket és a jelenlegi állapotokat tükrözik. A teremből közvetlen kilátás nyílik a városra. Ezen kívül még három nagy helység van tervezés alatt.

Egy igen különleges munkát sikerült az idei év folyamán elnyernünk Egerben. Több projektben is közreműködtünk már ebben a városban, de ez talán mindegyiken túltesz. Az Egri várrekonstrukció keretében sikerült megnyernünk egy új étterem, kávézó és terasz tervezési munkálatait. Az egri vár, a második legnépszerűbb és leglátogatottabb vár ma Magyarországon. Ezt az átalakítandó szárnyat a 18. században építették az épületegyütteshez. Mivel az épület műemlék, ezért elég sok akadályba, megkötésbe ütköztünk a tervezés során. Az épület az elmúlt századokban képtár-könyvtár funkciókat látott el. A fejlesztés során egy kb. 100 fős étterem és kávézó kialakítása volt a cél, ahol is a turisták és a helyi lakosok egyaránt célközönségként szerepeltek. Az étterem kialakításánál figyelembe kellett venni a helyi adottságokat, megkötéseket, a történelmi hátteret egyaránt.

Az előző FB újságcikk alapján, egy idén nyári munkámat láthatjátok, Egerben,a Bolyki Pincészet rendezvényépületét.

Nemrégiben fejeztük be ezt a nappali koncepciótervünket, mely most van kivitelezés alatt. A ház már évekkel ezelőtt elkészült, de csak most került sor a belső megtervezésére. A 4 méter feletti belmagasság tette érdekessé a tervezést, mely sok lehetőséget adott számunkra is.

Tavasszal kaptam felkérést, erre a Balaton felvidéki nyaraló megtervezésére. Az igény az volt, hogy egy modern, de mégis vidám hangulatot alakítsak ki. Az egész ház kívül-belül megújult. A kültérre medencét, grillezőt és a teraszt is ki kellett alakítani. A belső térben az eddig tárolóként használt szuterén, többszobás komfortos vendégapartmanná alakult, melyhez egy borospince is tartozik. A földszinten a funkciókat felcseréltem és a nappali és konyha-étkező helyet cseréltek, ezáltal a felesleges tereket kihasználtam. Az emeleten a viszonylagos fix terek miatt, a hangulat lett felfrissítve. Egyenlőre a látványterveket láthatjátok.

Egy tavalyi, saját tervezésű munkánk, az év második felében került befejezésre. A budaörsi társasházi lakás 2 közepes méretű lakás egybenyitásával érte el jelenlegi, 150 m-es területét, ami egy négytagú család számára nyújt kényelmes életteret. A lakás egyik felében a hálószobák, a másik felében a nappali-konyha-étkező található, melyet egy gardróbokkal kihasznált közlekedő választ el egymástól. Rengeteg nemlátható extával lett felszerelve a lakás, mely a Smart Me Kft. otthonautomatizálási rendszere által vezérelhető. Többek között automatizált a világítás, a mediarendszer, az árnyékolók, kaputelefon, kamera és a riasztórendszer is. A rendszer nagy előnye, hogy akár munkahelyünkről egy okostelefon segítségével is kezelhetjük ezt. A belső millő, a tulajdonosok aktív részvételével lett megálmodva, mely jónéhány hónapot vett igénybe. A tervezésen túl az anyagbeszerzésekben és a művezetésben is aktív szerepet játszottunk.

Az idén készítettünk egy másik gyerekszobát is, mely kevésbé unisex, mint az előző. Ami nem látható rajta, hogy a mennyezetre fluoreszkáló festékkel csillagképek vannak festve, mely egész éjjel egy különleges hangulatot varázsol a szobának.

Nemrégiben készültünk el ezzel az irodaprojekttel, ahol egy kb 100 m2-es irodát kellett átalakítani. A munka teljes menetét végig mi valósítottuk meg a tervezéstől, a kivitelezésen keresztül az utolsó kép felhelyezéséig. A munka érdekessége, hogy több helyen is raklapokból lettek összeállítva a recepciós, vezetői és dohányzóasztalok, szekrénylábazatok. Többhónapos tervezés és előkészítés, anyagrendelés után indult el a kivitelezés, egy napra meghatározott menetrend alapján. Amikor a munkákat elkezdtük, addigra az összes anyag már megérkezett, a burkolatoktól kezdve, lámápák, székeken keresztül a kanapéig bezárólag. A teljes kivitelezésre egy hónapot kaptunk a bontástól a teljes átadásig.

Délafrikában, egészpontosan Fokváros gazdag külvárosában, Constantiában található ez a modernista épület, mely a Saota építészstúdió közreműködésével jött létre. A hatalmas területen fekvő épület mellett fontos szerepet kapott a kültér is, melyet hatalmas étkezővel, több pihenővel és medencével is elláttak.A belső térben a sok természetes anyag, mint pl a a szélezetlen étkezőasztal, tömörfa komód rönkülőkék és fapadló, fürdőszobai kőburkolatok használata oldja a minimalista hangulatot.

2011-ben épült Dallasban, a Marc McCollom Architect keze nyomán az alábbi épület . Mivel a Megrendelők sokat olvasnak és rengeteg könyvet halmoztak fel az elmúlt évek alatt, ezért az egyik legfontosabb feladat volt ezek elhelyezése, úgy hogy az ne legyen nyomasztó, mégis bármikor kéznél legyenek.

ElsőElőző12KövetkezőUtolsó
1. oldal / 2