youtube instagram Facebook

A loft belsőépítészeti stílus

A loft belsőépítészeti stílus már nem csak a művész lakások egyedi stílusát jelenti. Egy kis tervezéssel és lakberendezéssel bárki élhet loft enteriőrben.

Ez az indusztriális stílus igazi, városi életérzést tud kölcsönözni egy ingatlannak. Eredetileg elhagyott gyárépületek, kiszuperált raktárak tereiben bontotta ki magát. A '40-es évek Amerikájából kiindulva hódította meg a bohém, a modern iránt fogékonyak szívét.

Milyen egy loft?

A gyárakban berendezett művészlakások alapvető jellemzőiből kiindulva leszögezhetjük, hogy a loft stílusú lakberendezés a tágas, nagy belmagassággal rendelkező terek és a világos belső nélkül mit sem ér. A legjobb, ha minden egy légtérben található, nincs szükség falakkal történő tagolásra. Amellett, hogy egybefüggő, belső tér és nagy üvegfelületek teszik az ilyen lakásokat egyedivé, az indusztriális hangulatot erősítik a beton oszlopok és a téglafelületek is.

A lakás-és családiház belsőépítészet az éhező művészek műterem lakásait alapul véve stílusos, luxus otthonokat hoz létre. A loft lakásban olyan anyagok kapnak főszerepet, mint a fém, tégla, beton vagy a kő, az üveg, na és a fa. Ezekből az anyagokból nem csupán a falak és burkolatok készülhetnek, de olyan lakberendezési elemek is, mint az asztal, konyhapult vagy a mosdókagyló.

A loft enteriőr design aranyszabályként jelöli ki, hogy nincs szükség túl sok bútorra. Meg kell tartani a szellős elrendezést, viszont az egyes bútorok legyenek kifinomult, modern, hangsúlyos darabok. A nagy méretű berendezési elemek egyenesen kötelezőek ennél a lakberendezési stílusnál. A bútorok a falak mentén kapjanak helyet, a fókuszban, a tér közepére kerülhet a kanapé, az ágy vagy az étkező asztal.

A loft lakásban az óriási ebédlő asztal, a hosszú szekrénysor jól mutat, amit ki lehet egészíteni ipari lámpákkal, bőr bútorokkal vagy fém létrákkal, fa tolóajtókkal. Harmonikus berendezést alkot itt az antik, vintage, a rusztikus és az ipari stílus, a kreativitás, a minimalizmus és a praktikum. Kiválóan illenek a térbe a barna árnyalatai, a föld színek, a natúr és világosabb árnyalatok is. A loft stílusú lakberendezésnek ezek a fő irányvonalai.

Az interior design szakértőiként a loft stílust is autentikusan tudjuk megteremteni az erre alkalmas helyszíneken.