youtube instagram Facebook

Recepciók, ügyfélvárók belsőépítészete

Előterek tervezése és az első benyomás

recepcióklobbyk és előterek tervezése kulcsfontosságú feladat, hiszen első benyomásból csak egy van. Bízza ránk a munkát, és nyűgözze le vendégeit!

Legyen szó kisebb hotelről, exkluzív szállodáról vagy éppen magánklinikáról, amikor az érdeklődők először lépnek be az épületbe, azonnal kialakul bennük egy vélemény, méghozzá a vendégtér alapján. Az első benyomást rendkívül nehéz később megváltoztatni, de erre nincs is szükség, ha már egyből az előtér úgy van kialakítva, hogy az megerősíti a vendégeket abban, hogy jó helyen járnak.

A professzionális szolgáltatás tehát kiváló alap, de önmagában nem elegendő, a vendégfogadás is nagy jelentőséggel bír, ennélfogva az enteriőr tervezését célszerű szakértőkre bízni. Természetesen ahány cég és épület, annyi féle elképzelés merülhet fel a recepciók tervezése során, másra van igény egy hotelben vagy szállodában és egész másra egy magánklinika belsőépítészeti tervezése esetén. Ez azt jelenti, hogy el kell engedni a sablonokat, helyettük pedig valami egészen újat kell alkotni minden egyes projektnél. A magánklinikák, hotelek, szállodák előtereinek tervezése, az ott helyet kapó recepciók és lobbyk kialakítása során kellemes hangulatot kell teremteni, az ehhez szükséges eszközök azonban igencsak sokfélék lehetnek, attól függően, hogy mi a pontos cél.

Előterek tervezése: lehetőségek és megoldások

A cég profilja és a szolgáltatások jellege ugyanolyan fontos tényező a magánklinikák, szállodák és hotelek előtereinek tervezése során, mint maga a helyszín, illetve a környezet sajátosságai. Nem mindegy, hogy gyógyulni vagy kikapcsolódni érkeznek a vendégek, hiszen egészen eltérőek a kimondatlan elvárások. Okosan kell kihasználni a tér nyújtotta adottságokat, amivel nem csak praktikussá tehető a vendégtér, hanem egyben a harmonikus látványvilágról is gondoskodni lehet.

recepcióklobbyk tervezése során figyelembe kell venni a meglévő építészeti elemeket, valamint fontos szempont a belmagasság is, hiszen rengeteg lehetőség rejlik ebben is. Mindeközben nagy hangsúlyt kell fektetni arra, hogy a lehető legtöbb természetes fény jusson az előtérbe, hiszen ez az, ami képes életre kelteni a teret, ez pedig a vendégfogadás alappillére. Az alapanyagok, minták és színek legalább olyan lényegesek a munka során, mint a fényekkel való játék, és mindezeknek egyetlen koncepcióba kell illeszkedniük a szállodák belsőépítészeti tervezése során, ahogy a többi, hasonló épület esetében is.

Az előtér hangulata meghatározza az egész épület stílusát, ezért érdemes szem előtt tartani azt is, hogy a szállodák, hotelek, magánklinikák recepcióinak tervezése általában csak az első lépése a nagyobb volumenű projekteknek.

Előterek tervezése és a további lehetőségek

A gondosan megtervezett és szépen kivitelezett vendégtér lényegében egy kedvcsináló, a cél pedig az, hogy az épület egésze, ezzel együtt pedig a komplett szolgáltatás lenyűgözze a vendégeket. A recepciók és lobbyk tervezése a legfontosabb feladat, az épület valamennyi helyiségét pedig ehhez kell igazítani, legyen szó magánklinikák, hotelek vagy szállodák előtereinek tervezéséről.

Fontos, hogy a szobákban, közösségi terekben mindenhol visszaköszönjenek az előtér leginkább meghatározó elemei, amik már ismerősnek fognak hatni, ahogy az épületben járnak a vendégek. Az épület és egyben a cég védjegyévé válhat egy-egy karakteres elem vagy akár szín, ez pedig újabb lehetőségeket nyit meg. Ennek a szállodák és hotelek belsőépítészeti tervezése esetében ugyanolyan nagy jelentősége van, mint a magánklinikák esetében, hiszen a piaci verseny mindkét területen egyedi megoldásokat követel.

recepciók és a lobbyk jelentőségét nem érdemes tehát alábecsülni, a magánklinikák, szállodák, hotelek előtereinek tervezése egy egészen összetett feladat, ami sokféle szempontból meghatározó a cégek számára. Ha Ön is szeretné tökéletessé tenni a vendégfogadást, vagy akár a teljes épület belsőépítészeti tervezéséhez keres szakértőket, jó helyen jár! Tekintse meg képekben is, milyen végeredményre számíthat, ha ránk bízza a lobbykrecepciók tervezését, és ha meggyőztük, várjuk megkeresését!