youtube instagram Facebook

Borhotel kialakítása és belsőépítészete

Borhotel kialakítása és belsőépítészete terén is bátran kereshet minket! Forduljon hozzánk bizalommal, és bízza magát tapasztalt csapatunkra Ön is! 

Cégünk az utóbbi időszakban a 1552 Boutique Hotel Eger belsőépítészetének megtervezésében és kialakításában vett részt. Az alábbiakban ezt a projektünket szeretnénk egy kicsit jobban bemutatni. 

A kétszintes épület közel 600 m2-es, Eger belvárosának közepén, a Dobó tér mellett helyezkedik el. Érdekessége, hogy egy 1700-as években épült "Tábornok házról" beszélünk, 90 cm vastag falakkal. Az épület védett műemlék besorolás alá tartozik, ezért rengeteg megkötéssel kellett szembenéznünk. Nem lehetett a falakat megvésni, meglévő falakat elbontani és törekedni kellett arra, hogy minél több eredeti burkolatot maradjon meg. Megrendelőnk kérése az volt, hogy egy olyan koncepció kerüljön megtervezésre, ami tükrözi Eger város sajátosságait, stílusát, történelmét, borkultúráját és fürdőit, ezért viszonylag sok témát kellett a borhotel kialakításába beleszőnünk. A 16 szobás hotelből eredetileg 8 szoba megtervezésére kaptunk megbízást, de a sok ötlet miatt végül 16, teljesen egyedi szoba lett. 

Borhotelben található recepció, lobby, közösségi terek

A szobák mellett fontos szerepet kaptak a közösségi terek, többek között a recepció és a lobby is. Itt az épület adottságait használtuk ki, vagyis a boltíveket, a 4 m-es belmagasságot és a hatalmas ablakfelületeket. Fontos szempont volt, hogy egy meleg és otthonos enteriőr kerüljön kialakításra, ezért a színek tekintetében sok helyen találkozhatunk a bordó, a barna és a sárgaréz különböző árnyalataival. Az anyaghasználatban is törekedtünk a természetességre, sőt a műemlékesek kérését is igyekeztünk figyelembe venni, hogy minél több anyagot hagyjunk meg az eredeti formájában, vagy esetleg a kibontott anyagokat használjuk fel újra. Így maradt meg például a régi vörös márványpadló a recepció előtt. 

Az 1552 Boutique Hotel Eger Bikavér szobája

Itt a fő motívum a fejvég mögötti faburkolat, mely a bikavér 5 fő összetevőjét ábrázolja. Az alapötletet egy egri borász barátom (Bolyki János) adta, mikor is egy esti borozgatás alkalmával megszületett az összetevők megjelenítésének ötlete a borhotel kialakítása során. Bemutató videónk a szobáról:

Borhotel Egri Csillag szobája

Ehhez a szobához egy másik híres egri bormárka, az Egri Csillag adta a témát. A színvilág is a fehérborhoz igazodik. Bemutató videónk róla:

Présház szoba

Itt egy présház hangulatát próbáltuk megidézni, a kopott, nyers falakkal, szőlőpréssel, natúr fa felületekkel és a falfestménnyel.

Az 1552 Boutique Hotel Eger Eged 501 szobája

A szoba a Nagy-Eged hegyről kapta a nevét és ennek történetét hivatott elmesélni. „A terület a vidék legszebb borainak szülőhelye és a borvidék szimbóluma. A Nagy-Eged-hegy, 501 méteres magasságával, Magyarország legmagasabban fekvő szőlőtermő területe, ahol a teljes déli fekvés, a 20-30%-os meredekség, a rendkívüli alapkőzet és a talaj együttese tökéletes életteret teremt a szőlő számára. A Nagy-Eged felszínére a napsugarak szinte merőlegesen érkeznek, egy részüket a sok helyütt felbukkanó fehér vagy szürke mészkősziklák visszaverik, így a felszín közeli levegőréteget több fokkal melegebbre hevítik, ennek köszönhetően szinte mediterrán klíma alakult ki.”

Reméljük, hogy az Ön tetszését is elnyerte a borhotel kialakítása. Ha igen, bátran forduljon hozzánk belsőépítészeti munkákkal kapcsolatban!