youtube instagram Facebook

Belsőépítészeti munkák: Megnyitott az 1552 várétterem, Egerben!

Belsőépítészeti munkák: Megnyitott az 1552 várétterem, Egerben! Belsőépítészeti munkák: Megnyitott az 1552 várétterem, Egerben!

Az Egri várról tudni érdemes, hogy Magyarország második leglátogatottabb vára, ahol rengeteg turista fordul meg. Az étterem komplett alapterülete 250 m2, melyet 3 funkcióra osztottunk fel. Alapvetően az étterem a fő vonal, de emellett terasz, kávézó és egy különterem is kialakításra került. Az étterem elrendezése úgy lett kialakítva, hogy az rendezvények számára is ideális legyen. A különterem asztala pl. esküvő esetén U lakba átforgatható, és a főasztal így könnyen kialakítható.

Tervezéskor az épület jellegét figyelembe kellett vennünk, meg volt kötve a kezünk, sőt kritérium is volt, hogy török stílusjegyek megjelenjenek az étteremben. Nagy kihívás volt ez számomra, mivel még nem terveztünk műemlék épületben. Ennek meg is voltak a hátulütői. Rengeteget kellett egyeztetni pl. a helyi műemlék felügyelettel. Bármihez nyúltunk, mindenhol akadályokba ütköztünk. A legnagyobb probléma abból adódott, hogy a kávézó és az étteremrész között 1m vastag főfalat is kivettük, a térhatás növelése miatt. Végül sikerült ezt is keresztül vinnünk úgy, hogy a kitermelt anyagot falburkolatként újra felhasználtuk. A konyha alapterülete majdhogynem az étterem felét teszi ki és bátran mondhatom, hogy semmi nem lett kispórolva a konyhatechnikából. A szakácsok már év eleje óta tervezgetik, finomítják az ételeket és rengeteg próbafőzéssel készültek a nyitásra. Végül fél év tervezés és ugyanennyi kivitelezés után idén májusban sikeresen megnyílt az étterem. Kis érdekesség, hogy az étterem-tulajdonos, a nyitást követő egy hétben, több vételi ajánlatot is kapott az étteremre.