youtube instagram Facebook

A design fogalma

A design szó manapság rendkívül közkeletű kifejezés. Szinte nap mint nap használjuk, mégis talán kevésbé vagyok valódi jelentésével tisztában, mint amennyire magabiztosan alkalmazzuk valamire.

Természetesen a változatos értelmezések anyanyelvünk sokszínűségéből is fakadnak. A design alapvetően a tervezést jelenti, ehhez a szóhoz viszont a magyar nyelven való megalkotásakor még nem társítottak szélesebb jelentéstartalmat. A design latin eredetű szó, ebben fordításban viszont ábrázolást jelent. Mai meghatározása viszont már több lehetőséget ad az értelmezésre, amelyet az angol fordításból vettünk át: megtervez, megszerkeszt, terv, formatervezés. A tervezés kritériumai pedig: a funkció, használhatóság, biztonság; esztétikus megjelenés, stílus. Mondhatjuk ezt akár egy lakásra, akár annak berendezéseire. A design gyakran követi a trendeket, hiszen ez által válik népszerűvé, mindamellett viszont esztétikai szépséggel is bír.

A belsőépítészeti tervezésben is gyakran használjuk ezt a szót. Ha Ön is teljes körű design lakberendezést szeretne, akkor bátran keresse belsőépítészeti cégünket és vegye igénybe szolgáltatásainkat.