Egy tavalyi, saját tervezésű munkánk, az év második felében került befejezésre. A budaörsi társasházi lakás 2 közepes méretű lakás egybenyitásával érte el jelenlegi, 150 m-es területét, ami egy négytagú család számára nyújt kényelmes életteret. A lakás egyik felében a hálószobák, a másik felében a nappali-konyha-étkező található, melyet egy gardróbokkal kihasznált közlekedő választ el egymástól. Rengeteg nemlátható extával lett felszerelve a lakás, mely a Smart Me Kft. otthonautomatizálási rendszere által vezérelhető. Többek között automatizált a világítás, a mediarendszer, az árnyékolók, kaputelefon, kamera és a riasztórendszer is. A rendszer nagy előnye, hogy akár munkahelyünkről egy okostelefon segítségével is kezelhetjük ezt. A belső millő, a tulajdonosok aktív részvételével lett megálmodva, mely jónéhány hónapot vett igénybe. A tervezésen túl az anyagbeszerzésekben és a művezetésben is aktív szerepet játszottunk.

Nemrégiben készültünk el ezzel az irodaprojekttel, ahol egy kb 100 m2-es irodát kellett átalakítani. A munka teljes menetét végig mi valósítottuk meg a tervezéstől, a kivitelezésen keresztül az utolsó kép felhelyezéséig. A munka érdekessége, hogy több helyen is raklapokból lettek összeállítva a recepciós, vezetői és dohányzóasztalok, szekrénylábazatok. Többhónapos tervezés és előkészítés, anyagrendelés után indult el a kivitelezés, egy napra meghatározott menetrend alapján. Amikor a munkákat elkezdtük, addigra az összes anyag már megérkezett, a burkolatoktól kezdve, lámápák, székeken keresztül a kanapéig bezárólag. A teljes kivitelezésre egy hónapot kaptunk a bontástól a teljes átadásig.

Délafrikában, egészpontosan Fokváros gazdag külvárosában, Constantiában található ez a modernista épület, mely a Saota építészstúdió közreműködésével jött létre. A hatalmas területen fekvő épület mellett fontos szerepet kapott a kültér is, melyet hatalmas étkezővel, több pihenővel és medencével is elláttak.A belső térben a sok természetes anyag, mint pl a a szélezetlen étkezőasztal, tömörfa komód rönkülőkék és fapadló, fürdőszobai kőburkolatok használata oldja a minimalista hangulatot.

2011-ben épült Dallasban, a Marc McCollom Architect keze nyomán az alábbi épület . Mivel a Megrendelők sokat olvasnak és rengeteg könyvet halmoztak fel az elmúlt évek alatt, ezért az egyik legfontosabb feladat volt ezek elhelyezése, úgy hogy az ne legyen nyomasztó, mégis bármikor kéznél legyenek.

A tervezők azt a feladatot kapták a fiatal házaspártól, hogy hároméves kislányuk számára, egy olyan gyerekszobát tervezzenek, amely egy későbbi fiú gyermek számára is komfortos legyen, és minimális átalakítást igényeljen. Ezért sok semleges színt használtak, mint például fehér, elefántcsont szín, a natúr fafelületek. A szobában két nagy tárolóhely található, az egyik a játékok, a másik a ruhák számára lett kialakítva.

Egy nagyon jó példa arra, ha az ember beleszeret egy házba, de a enteriörről más elképzeléssel rendelkezik, mint amilyen az korábban volt. Mégis sikerült megtartani azt az arányt, mellyel a ház kívül és belül egyensúlyban maradt. Itt az új lakó teljesen a maga igényeire formálta a belső tereket és a berendezést, mely korábban  egy modern belsővel rendelkezett.

A csatolt látványterv sorozatot, a korábban bemutatott háloszoba tervek folytatásaként készítettük, a második ütemben. Itt a nappali, konyha, étkező és az előszoba térszervezése és berendezése volt a fő megbízás. Egy modern és letisztult milliő volt az igény a megrendelő részéről, melyet a szögletes bútorok, fehér színek, dekorbeton alkalmazása tett teljessé. Rengeteg helyen rejtett világítás alkalmaztunk, mely egy automatizált vezérlés által akár egy Iphone-ról is kezelhető. Ami nem látszik a tervekről, hogy a nappali alatt egy moziterem kapott helyet, remélem erről is beszámolhatok a későbbiekben.

Az alábbi látványterveken egy családiház hálószobáját modelleztük le, egy fiatal pár számára.  A megrendelői kérés és koncepció a sötét  tónusok alkalmazása, emellett helyi és indirekt megvilágítások tömkelege. A minmalista hangulatot a lapfüggönyön és a dekorbetonon elhelyezkedő íves motívumok hivatottak ellensúlyozni.

Egy családiház, nappali, étkező és konyha tervezésére kaptunk felkérést az alábbi projektnél. A kihívás és egyben az örömforrás a nagy belmagasság kihasználhatósága volt, melyben több lehetőséget  is adódott. A nyeregtetős szerkezet a tulajdonosok döntése alapján nem lett lezárva, így egy hatalmas teret kaptunk, melyet mégis valahogy öltöztetnünk kellett. Ezt az álgernda-álmennyezet és a függesztett világítás 3-as kombinálásával tuduk megvalósítani. A tér természetes világítását a felső bevilágítóablakok nagyban elősegítik.

Olaszországban, a como-i tó partján varázsolta újjá ezt a nyaralót, a milánói székhelyű Parco Piva Studió. Az 5360 m2 en elterülő telek, néhány méterre fekszik mindössze a tó mellett, melyre a teraszról közvetlen panoráma nyílik.

A Mill Valley House Interior Design által újragondolt vidéki apartman Californiában található. A teljesen felújított és átalakított 150 m2-es házban, a hófehér falak, rengeteg természetes anyag és a színes festméynek adják meg az alaphangulatot. A tömörfa padlót és a természetes kőburkolatokat, bontottfa étkezősztalt, a világos vidám falakkal ellensúlyozták. A mennyezeti gerendák rusztikusságát pedig a modern bútorokkal és színes festményekkel arányosan ellenpontozták.

Andrew Myers 3D-s csavarportréi Californiából. Annyira egyedi, hogy csak Ő készíti ezt a kizárólag facsavarokból elkészülő, kissé ipari jellegű portrékat. Az eredetileg szobrász Andrew, új és különleges anyagot keresett, hogy 3D-s formába önste elképzeléseit. A csavarfejeket a végén kézzel festi, hogy megkapja a teljes összképet. Zseniális és egy kicsit beteg is egyben...

A Rowland + Broughton Architecture és Urban Design kapta azt a megtisztelő feladatot, hogy áttervezzék ezt a múltszázad közepén épült aspen-i ranch-ot. Elvárás volt hogy a régi formák, anyagok felhasználásával új funkciót adjanak az épületnek. Ez 60%-ban sikerült is, mivel a régi főfalak és a tetőszerkezet megmaradt. Figyelemre méltó a hatásvadász kültéri kandalló, mely meghatározó eleme lett a terasznak. A belső tereket a válaszfalak mozgatásával központosították ,így a nappali, konyha és étkező tereket egybenyitották. A nappalit és a teraszt egy nagy toló üvegajtó segítségével nyitottak egybe.

Jory Brigham tervező által kreált retro bútorok gyűjteménye egészen egyedire sikeredett. A 60-as évek ihlette, mikor megtervezte ezeket a bútorokat, de erőteljesen érezhetők rajta napjaink hatása is. A tervezőre nem jellemző a tétlenkedés,  így egyik ötletét valósítja meg a másik után. Ezek a darabok méltán elhelyezhetők egy napjainkban tervezett lakásban, mely akár dísze lehet egy nappalinak vagy éppen egy hálószobának is.

ElsőElőző12KövetkezőUtolsó
2. oldal / 2